Go to section: Nature and tourism
19 july 2018, 11:45 Botanical gardens views 9808
Monaco va oferi 100 de mii de euro pentru reabilitarea Grădinii Botanice
19 july 2018, 11:45 Botanical gardens views 9808

Monaco va oferi 100 de mii de euro pentru reabilitarea Grădinii Botanice

Fundaţia Principelui Albert al II-lea de Monaco va acorda țării noastre un grant de 100 de mii de euro pentru reabilitarea Grădinii Botanice, a anunțat premierul Pavel Filip, în ședința de a Guvernului, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

„Am purtat aceste discuții cu Prințul Albert în luna mai anul trecut, când a fost la Chișinău, imediat după ninsorile din aprilie. Chiar dacă nu am stat pe loc până acum, eu cred că această contribuție este una foarte bună și potrivită", a spus Pavel Filip.

Ajutorul de 100 de mii de euro va fi oferit în tranșe, iar pe lîngă acesta, Republica Moldova va primi alte 240 de mii de euro pentru conservarea și sporirea fertilității solului din Parcul Național Orhei.

În context, prim-ministrul Pavel Filip a cerut Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să asigure gestionarea eficientă și transparentă a banilor.

După intemperiile din 20-21 aprilie 2017, circa 80% din arborii și arbuștii din Grădina Botanică au fost distruși.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
230 locuitori

Humuleşti este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 28 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 230 de oameni. Satul Humuleşti a fost înființat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.