Go to section: Nature and tourism
18 may 2012, 11:23 Nature and tourism views 9685
18 may 2012, 11:23 Nature and tourism views 9685

Potopul biblic a fost provocat de Marea Neagră

O echipă de experţi ucraineni, care în cîteva zile vor porni într-o expediţie denumită „Ţărmul zeilor”, speră să găsească dovezi ce ar putea să confirme ipoteza că potopul evocat de Biblie s-a produs nemijlocit în Marea Neagră, relatează news.zn.ua.

Expediţia arheologico-subacvatică, ajunsă la cea de-a cincea ediţie, este prevăzută pentru 21-26 mai, urmînd să exploreze platoul Mării Negre la o adîncime între 20 şi 100 de metri cu ajutorul unei sonde, cu dirijare de la distanţă, „Sofocle-1”, echipată cu un sonar radar.

Expediţia va încerca să verifice ipoteza avansată că inundaţiile catastrofale evocate în Biblie au fost provocate de Marea Neagră sau de apele mediteranene ori de apele Mării Caspice.

La ora actuală oamenii de ştiinţă din Ucraina au suficiente motive să creadă că platoul Mării Negre a fost locuit încă din epoca de piatră, iar apoi a fost acoperit de apă.

Între altele, cercetătorii ucraineni speră să găsească dovezi care să-i ajute în stabilirea cu mai multă exactitate a periodei în care s-a produs potopul universal. În prezent, unii oameni de ştiinţă consideră că dezastrul a avut loc în Marea Neagră acum 7.000-8.000 de ani, în schimb alţi apreciază că acesta s-a produs cu 14.000-17.000 de ani în urmă.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1061 locuitori

Beştemac este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Beştemac și Piteşti. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1061 de oameni. Satul Beștemac a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.