Go to section: Nature and tourism
08 august 2018, 16:45 Nature and tourism views 9691
A început reabilitarea drumului care asigură conexiunea Chișinăului cu toate țările bazinului Mării Negre
08 august 2018, 16:45 Nature and tourism views 9691

A început reabilitarea drumului care asigură conexiunea Chișinăului cu toate țările bazinului Mării Negre

Drumul național M3 Chișinău-Giurgiulești, care asigură conexiunea dintre capitala Republicii Moldova și țările bazinului Mării Negre, va fi reabilitat. Lucrările de reparație vor dura trei ani și vor fi efectuate de o companie din Ucraina. Contractul cu aceasta a fost semnat astăzi.

Documentul prevede reabilitarea a două tronsoane din drumul național M3, cu o lungime totală de 85 de km, de la municipiul Comrat, satele Svetlîi și Ciumai, pînă la secțiunea de ocolire a satului Slobozia Mare. Lucrările presupun reabilitarea și asfaltarea drumului, amenajarea trotuarelor, construirea stațiilor de autobuz, a unui pod, a unei zone de parcare și a trei sensuri giratorii.

Documentul prevede și penalități de întârziere, iar în cazul în care lucrările vor fi necalitative, antreprenorul va fi obligat să le remedieze din cont propriu.

„Este un contract foarte important pentru noi. Odată cu finalizarea reabilitării acestui drum, antreprenorii vor avea costuri mai mici pentru transport și termeni mai mici de realizare a comenzilor. De asemenea, oamenii vor putea ajunge mai rapid la destinație, iar salvarea și serviciile speciale vor avea acces liber", a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Chiril Gaburici a menționat că este foarte important ca lucrările de reabilitare să fie efectuate în termenii stabiliți și să fie calitative. „Acest drum asigură conexiunea dintre Chișinău și Giurgiulești. De fapt, acum începem reabilitarea drumului care asigură conexiunea Chișinăului cu toate țările bazinului Mării Negre", a subliniat ministrul.

Directorul companiei ucrainene a dat asigurări că lucrările vor fi efectuate într-un termen mai mic decât este prevăzut în contract. Aceasta este prima companie din Ucraina, implicată în reparația drumurilor din Moldova.

Potrivit datelor Ministerului Economiei și Infrastructurii, costul lucrărilor de construcție și reparație este de circa 29,3 milioane de euro. Contractul este parte a Programului din Sectorul Drumurilor, realizat cu suportul financiar al BERD.

Source: moldpres.md

Keywords:

drum , reparatie , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
1425 locuitori

Răcăria este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răcăria și Uşurei. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Rîșcani și la 174 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1425 de oameni. Satul Răcăria a fost menționat documentar în anul 1809.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.