Go to section: Nature and tourism
22 may 2012, 12:29 Nature and tourism views 3194
22 may 2012, 12:29 Nature and tourism views 3194

În Europa se aşteaptă canicula


Foto: konetssveta.ru

În perioada iunie-august 2012, temperatura aerului în cele mai multe părţi ale Europei, cu excepţia regiunii de sud-est se va situa peste limita obișnuită, transmite agenția Bloomberg.

Conform previziunilor WSI Corp, nebulozitatea uşoară indică faptul că, în lunile de vară în Scandinavia şi Europa de Nord, inclusiv Marea Britanie, va fi mai cald şi mai uscat decît în ultimii ani.

"Vara se va deosebi de cele anterioare din cauza nivelului redus de nebulozitate, iar presiunea ridicată va conduce la condiţii meteo cu vreme mai uscată şi mai puţin vînt în nordul şi vestul Europei", - a declarat meteorologul şef  WSI, Todd Crawford.

În Europa de Sud şi de Est, se aşteaptă să fie mai răcoare, iar umiditatea - mai mare.

Există un risc crescut ca temperatura aerului la sfîrşitul verii să coboare sub normă, a declarat T.Krouford, iar valorile mai mari sînt mai probabile în prima jumătate a perioadei.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2486 locuitori

Colicăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Colicăuţi şi Trestieni. Suprafaţa totală a localităţilor din cadrul comunei alcătuieşte aproximativ 3.70 kilometri pătraţi. Satul Colicăuţi este situat la o distanţă de 7 km de  orașul Briceni. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2486 de oameni. Prima atestare documentară a satului Colicăuţi din âinutul Hotin datează din iulie 1575. În vechime satul s-a numit Culiceni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.