Go to section: Nature and tourism
03 june 2019, 16:30 Tourism in Moldova views 15896
Țara noastră, în topul ţărilor ce merită a fi vizitate în martie
03 june 2019, 16:30 Tourism in Moldova views 15896

Țara noastră, în topul ţărilor ce merită a fi vizitate în martie

Moldova şi România au ocupat locul trei într-un top al ţărilor care merită vizitate în luna martie.

Clasamentul a fost întocmit de o agenţie de turism din Cehia. Experţii şi-au explicat alegerea prin faptul că în cele două ţări, primăvara este întîmpinată cu mărţişoare. Acestea sînt descrise drept talismane realizate din aţă roşie şi albă, care sînt prinse pe haine, aproape de inimă. În ceea ce priveşte Moldova, turiştilor le este recomandat să meargă la festivalul Mărțișorului, să guste din vinurile moldoveneşti, să viziteze mănăstiri şi să admire stilul arhitectonic sovietic.

Primul loc în clasament a fost ocupat de Jamaica. Ţara insulară din Marea Caraibilor este recomandată în luna martie pentru că sezonul uraganelor a trecut, iar vremea este perfectă pentru o vacanţă de vis.

Locul doi i-a revenit Irlandei. Acolo, în martie, este sărbătorită Ziua Sfîntului Patrick, protectorul ţării și cel care a adus creștinismul în acest stat.

Source: publika.md

Keywords:

rating , turism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1439
Populația:
1512 locuitori

Brătuleni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brătuleni și Cîrneşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Nisporeni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1512 oameni. Satul Brătuleni a fost menționat documentar în anul 1439.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.