Go to section: Nature and tourism
14 march 2019, 14:20 Nature and tourism views 12373
Supraveghere video inteligentă la mai multe posturi vamale din țară
14 march 2019, 14:20 Nature and tourism views 12373

Supraveghere video inteligentă la mai multe posturi vamale din țară

Mai multe posturi vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-ucrainene vor dispune de sisteme performante de supraveghere video, cu posibilitatea înregistrării automatizate a plăcuțelor de înmatriculare.

În Republica Moldova, de aceste dotări vor beneficia posturile Otaci, Criva, Tudora și Vulcănești, iar pe partea ucraineană sînt vizate posturile Moghiliov-Podolsk, Mamaliga, Starokazacie, Vinogradovca și Platonovo.

Totodată, modernizării va fi supus și Centrul de monitorizare și prelucrare a datelor din cadrul Serviciului Vamal.

Acestea vor realizate în cadrul unui proiect ce urmează a fi implementat de Organizația Mondială pentru Migrație în Moldova. Bugetul proiectului este de 4,44 milioane euro, dintre care 3 552 000 euro sînt oferiți de UE în cadrul Iniţiativei prioritare a Parteneriatului Estic privind Managementul Integrat al Frontierei (2014-2020), iar 888 000 euro constituie cofinanțarea Guvernelor Republicii Moldova și Ucrainei.

Source: noi.md

Keywords:

supraveghere video , vama

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraş
Prima atestare:
1562
Populația:
8765 locuitori
Logo

Briceni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Briceni. Amplasat în valea formată de rîuleţele Lopatnic şi Vilia, la frontieră cu Ucraina, oraşul Briceni este situat la o distanţă de 230 km nord de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 8765 de oameni. Prima atestare a localităţii Briceni datează din anul 1562, la acea dată fiind un mic sătuc cu numele Adicăuţi din ţinutul Hotin, pe care Despot vodă îl dăruia lui Vartic.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.