Go to section: Nature and tourism
18 march 2019, 10:45 Nature and tourism views 10633
Unde pot merge moldovenii în vacanța de Paște
18 march 2019, 10:45 Nature and tourism views 10633

Unde pot merge moldovenii în vacanța de Paște

Goana după vacanţa de Paşte a început.

Chiar dacă mai avem mai mult de o lună pînă la sărbătorile pascale, pachetele turistice sînt deja la mare căutare. Ca de obicei, agenţiile au pregătit oferte pentru toate buzunarele, atît pentru destinaţiile din străinătate, cît şi la cele din ţara noastră.

Sofia Ţurcan, în vîrstă de 70 de ani, a decis, de exemplu, ca în perioada postului, alături de prietenele sale, să colinde lăcaşurile sfinte de la noi. Femeia a apelat la serviciile unei agenţii de turism şi a aflat că pentru a vizita nouă mănăstiri va trebui să achite 200 de lei.

"E Săptămîna Mare a postului. Am luat şi Căpriana, este şi Suruceni şi toate mănăstirile de la Călăraşi, Hîrbovăţ, toate de prin jur. E o dorinţă, o dorinţă sufletească", a spus Sofia Ţurcan, turistă.

Agenţiile de turism au oferte şi pentru cei care preferă de sfintele sărbători să plece peste hotare. În Israel, la locurile sfinte, numărul rezervărilor au crescut cu aproape 30 la sută.

"De exemplu un tur în Israel pentru cinci nopţi, şase zile cu zborul inclus, cazare, mic dejun, toate excursiile la locurile sfinte, la preţ de grup, este aproximativ în jur de 750 - 800 de euro de persoană", a declarat Ion Curmei, director agenţie de turism.

Şi Muntele Athos a devenit în ultimul timp un punct de atracţie turistică. Bărbaţii care vor să viziteze complexele monastice vor trebui să plătească 250 de euro pentru cinci zile.

"Cazarea este în mănăstire, în acest preţ este inclusă cazarea, transportul, alimentaţia, deci mănîncă în mănăstire cu călugării. Este inclusă asigurarea medicală", a precizat Ion Curmei.

Nu mai puţin atractive sînt pachetele turistice cu oferte de cîteva zile petrecute în Europa.

"Dat fiind faptul că în perioada pascală sînt foarte multe zile libere, respectiv turiştii pot să plece în turul Europei, cinci oraşe şi anume Budapesta, Viena, Bratislava, Praga şi Dresda, acest tur costă 250 de euro de persoană", a subliniat Mariana Grajdeanu, manager companie de turism.

Persoanele care vor alege să plece la sfîrşitul lunii aprilie în regiunea magică a baloanelor cu aer cald - Cappadocia, vor avea parte de un spectacol magic: "Este un tur de şapte zile, mergem în Istanbul două zile şi în Cappadocia patru zile, vor putea să admire un spectacol de baloane cu aer cald, preţul este de doar 249 de euro".

Source: publika.md

Keywords:

Paste , turism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
229 locuitori

Bulhac este un sat din cadrul comunei Cioropcani, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Ungheni și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 229 de oameni. Satul Bulhac a fost întemeiat în anul 1891.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.