Go to section: Nature and tourism
12 june 2019, 11:40 Water resources views 4456
Rîul Bîc, afectat de canalizările ilegale
12 june 2019, 11:40 Water resources views 4456

Rîul Bîc, afectat de canalizările ilegale

Cel puțin trei cazuri în care persoane juridice sau fizice și-au conectat canalizările fecaloide și de ape uzate în colectoarele de ape pluviale sau în rîulețele care se varsă în rîul Bîc au fost constatate în capitală.

Aceasta după ce o comisie a efectuat inspectări în zona din strada Calea Basarabiei a capitalei, transmite NOI.md cu referire la ipn.md.

Potrivit Direcției generale locativ-comunale și amenajare, comisia a inspectat colectoarele de ape pluviale, precum și rîulețele din adiacentul străzii Calea Basarabiei, care se varsă în rîul Bîc. Scopul controalelor efectuate este de a preveni și contracara acțiuni de poluare a rîului Bîc.

DGLCA face apel către toate persoanele fizice, juridice și cu funcții de răspundere să înlăture orice astfel de nereguli, în caz contrar comisia formată din reprezentanți ai municipalității și ai Inspecției pentru Protecția Mediului vor acționa prin întocmirea proceselor verbale contravenționale.

Conform Codului Contravențional, conectarea neautorizată a sistemului de canalizare se sancționează cu amendă de trei mii de lei în cazul persoanelor fizice și de 13 500 de lei în cazul persoanei juridice. Totodată, deversarea în apele de suprafață a apelor uzate se sancționează cu amendă de 1 500 de lei aplicată persoanei fizice și de 15 000 de lei aplicată persoanei juridice.

Source: ipn.md

Keywords:

Bîc , poluare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
336 locuitori

Dimitrovca este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cimișlia și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 336 de locuitori,Satul Dimitrovca a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.