Go to section: Nature and tourism
12 july 2019, 11:00 Nature and tourism views 4786
Traversarea frontierei de stat cu un obiect de artă. Reguli pe care trebuie să le știi
12 july 2019, 11:00 Nature and tourism views 4786

Traversarea frontierei de stat cu un obiect de artă. Reguli pe care trebuie să le știi

O simplă călătorie peste hotarele țării, adesea poate aduce mai multe bătăi de cap decît ți-ai fi imaginat. Aceasta în cazul în care dorești să iei cu tine un obiect de artă (instrument, tablou) și altele).

Puțin cunosc faptul că pentru a scoate din țară un obiect de artă, nu neapărat de preț, trebuie să-i faci un pașaport care să fie avizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. În materialul de astăzi vă aducem la cunoștință cîțiva pași de urmat în cazul în care vreți să mergeți în afara țării „însoțiți" de un obiect de artă.

Să presupunem că în viitorul apropiat copilul dumneavoastră urmează să meargă peste hotarele țării la un concurs internațional de vioară. Pentru a putea merge în afara țării cu acea vioară trebuie să obțineți un pașaport al instrumentului.

Nu vă grăbiți să mergeți la Ministerul Culturii, pînă acolo mai aveți cîțiva pași de urmat:

1. Înainte de toate, trebuie să mergeți la un salon foto specializat, care să facă poze ale instrumentului. Un astfel de salon este în magazinul "Gemenii" de pe bulevardul central al capitalei. Acolo veți primi 6 fotografii (trei cu vioara și trei cu arcușul).

2. Apoi, veți merge cu instrumentul la un expert licențiat care vă va da certificatele și pașaportul instrumentul care urmează să fie scos din țară. În cazul unei viori, un expert lutier se regăsește la Liceul republican de muzică "Ciprian Porumbescu" din sectorul Rîșcani al capitalei. La etajul trei al liceului, de luni pînă vineri în intervalul 07:00 – 10:00, lutierul Peremetiev Gheorghe vă va oferi pașaportul și certificatele necesare pentru avizare la Ministerul Culturii.

3. Cu fotografiile, pașaportul și 2 certificate mergeți apoi la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova la Direcția Patrimoniu Cultural (cab. 322) în ziua de marți și joi pînă la orele 16:00. Specialistul Boțolin Sergiu vă va aviza actele necesare pentru a putea scoate din țară obiectul de artă. Mai multe detalii puteți obține la numărul de telefon: 022 – 23 – 22 – 04.

Vă dorim o călătorie frumoasă!

Source: noi.md

Keywords:

reguli , frontiera , arta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
112 locuitori

Ţiganca Nouă este un sat din cadrul comunei Ţiganca, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cantemir și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 112 oameni. Satul Ţiganca Nouă a fost înființat în anul 1965.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.