Go to section: Nature and tourism
19 march 2020, 11:00 Nature and tourism views 3782
Mai multe curse interurbane au fost oprite
19 march 2020, 11:00 Nature and tourism views 3782

Mai multe curse interurbane au fost oprite

Mai multe curse interurbane au fost sistate din cauza epidemiei de coronavirus. Informația a fost confirmată pentru AGORA de președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa.

„Dacă 20% din rute mai funcționează, asta e bine. În jur de 80% deja nu mai funcționează. Noi, ca și companii de transport, nu avem posibilitatea să asigurăm șoferii noștri. Măști nu avem, mănuși nu avem. Dezinfectanți pentru mîini am cumpărat, dar ca să dezinfectăm la fiecare cursă, nu îmi imaginez. Trebuie să vii cu o cisternă de dezinfectanți. Fiecare face 8-9 curse pe zi, trebuie să angajezi persoana. Nici pasageri nu sînt", a declarat Oleg Alexa.

Un cititor AGORA ne-a scris că mai mulți lucrători medicali din Strășeni nu vor putea ajunge la muncă în capitală din cauza modificărilor. Oleg Alexa a explicat însă că soluții se găsesc, dacă se adună mai multe persoane la o oră fixă.

„Există instituții medicale sau alte organizații care ne contactează. Unde se formează grupuri de oameni, noi îi ducem la lucru. Din două-trei state i-am strîns și i-am adus în două-trei locații în Chișinău și seara îi strîngem înapoi. Alt coleg de-al meu deservește o rețea de farmacii. Dimineața îi aduce în oraș, seara îi duce. Nu e neapărat din suburbii. Chiar din Chișinău, fiindcă nici în Chișinău multe rute nu mai funcționează", a menționat el.

Amintim că Guvernul a abordat problema transportului la mai multe ședințe. A decis însă ca acesta să nu fie, deocamdată, sistat.

Pînă în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 36 de cazuri de coronavirus. O persoană a fost tratată și externată, iar o femeie a murit după patru zile de la internarea în spital.

Source: agora.md

Keywords:

Cursă , turism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
201 locuitori

Valea Florii este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Vale Florii a fost întemeiat în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.