Go to section: Nature and tourism
02 october 2021, 15:00 Nature and tourism views 3410
Agenția „Moldsilva” va ancheta situația de la Întreprinderea pentru Silvicultură Edineț privind presupusele fapte de tăieri ilicite
02 october 2021, 15:00 Nature and tourism views 3410

Agenția „Moldsilva” va ancheta situația de la Întreprinderea pentru Silvicultură Edineț privind presupusele fapte de tăieri ilicite

Conducerea Agenției „Moldsilva" a anunțat astăzi că s-a autosesizat și a dispus formarea unei comisii care va efectua o anchetă de serviciu privind situația din cadrul Întreprinderii de Stat „Întreprinderea pentru Silvicultură Edineț" și presupusele fapte de tăieri ilicite, transmite MOLDPRES.

„Urmare a informațiilor difuzate în spațiul public, Agenția „Moldsilva" s-a autosesizat și prin ordinul directorului Dumitru Cojocaru s-a dispus formarea unei comisii ce va efectua o anchetă de serviciu. Din componența acestui grup de lucru fac parte specialiști din cadrul agenției, care în scopul intensificării controlului intern și evidențierii calității lucrărilor silvotehnice vor verifica documentația măsurii de parchet, punerea în valoare a masei lemnoase și respectarea regulilor de eliberare a lemnului pe picior în fondul forestier din gestiunea entității de la Edineț", indică un comunicat al instituției.

La finalizarea anchetei de serviciu, toate rezultatele vor fi făcute publice și tot atunci vor fi anunțate și alte măsuri ce derivă din concluziile acestor verificări, transmite sursa citată.

Totodată, Agenția „Moldsilva" a reiterat importanța colaborării cu populația, în eventualitatea depistării tăierilor ilicite și a altor încălcări în fondul forestier și va asigura controale riguroase la recepționarea petițiilor sau informațiilor ce vizează asemenea fapte.

Anterior, presa a scris despre tăieri ilicite în spațiul forestier public din mai multe localități ale țării, în unele cazuri fiind vorba de defrișări de proporții. O anchetă de serviciu este desfășurată în prezent și pe teritoriul Rezervației științifice „Plaiul Fagului".

Source: radiochisinau.md

Keywords:

Moldsilva , Edineţ , paduri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.