Go to section: Nature and tourism
02 december 2021, 14:00 Nature and tourism views 3056
Hidrologii au emis avertizare de gheață subțire
02 december 2021, 14:00 Nature and tourism views 3056

Hidrologii au emis avertizare de gheață subțire

Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi o avertizare, valabilă până la 22 februarie, referitor la pericolul ce îl prezintă formațiunile de gheață create în bazinele acvatice, în urma răcirii vremii, transmite MOLDPRES.

Potrivit hidrologilor, "ca urmare a răcirii vremii, în perioada 12-22 februarie, în râurile și bazinele de apă din țară va avea loc reluarea procesului de formare a gheții. Pe râul Nistru și Prut izolat şi pretutindeni pe râurile mici și bazinele de apă se va instala podul de gheață".

Gheața va fi subțire, ieșirea pe ea va prezenta pericol, or, în acest context salvatorii atenționează populația, mai ales pescarii amatori, să nu se aventureze să încerce pescuitul la copcă. De asemenea, să fie atenți părinții şi să le interzică minorilor jocuri în preajma surselor acvatice.

Codul Galben de schimbare bruscă a vremii rămâne în vigoare pe întreg teritoriul țării până la data de 17 februarie. În perioada de referință, temperatura aerului va scădea treptat până la 22 grade de ger.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

avertizare , gheata , meteo

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
54 locuitori

Treteşti este un sat din cadrul comunei Zîrneşti, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cahul și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 54 de oameni. Satul Tretești a fost menționat documentar în anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.