Go to section: Nature and tourism
21 april 2021, 12:00 Tourism in Moldova views 3034
ît trebuie să scoți din buzunar ca să vizitezi rezervația „Orheiul Vechi”
21 april 2021, 12:00 Tourism in Moldova views 3034

ît trebuie să scoți din buzunar ca să vizitezi rezervația „Orheiul Vechi”

Încă din anul 2005, turiștii care își doresc să viziteze complexul „Orheiul Vechi” trebuie să scoată din buzunare 10 lei, iar dacă își doresc și un loc de parcare, de alți 10 lei mai e nevoie.

Chiar și așa, nu mulți se grăbesc să achite aceste taxe de intrare, mai degrabă cei responabili au achitat din toate timpurile, spune directorul Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”, Ion Ceban.

„Nu s-a respectat pînă acum, dar nu cred că sărăcește poporul de 10 lei pe care îi lasă pentru vizitarea instituției”, a declarat Ion Ceban pentru Noi.md.

Nu demult, pe rețelele de socializare a apărut o postare prin care un internaut se „plîngea” că i s-ar fi cerut bani la intrarea în Rezervație.

De precizat că taxele, care se achită de ani buni, sînt următoarele:
Autocar – 50 lei;
Microbuz – 25 lei
Automobil – 10 lei.

Suplimetar fiecare persoană este obligată să achite o taxă de vizitare a stațiunii:
Maturi – 10 lei
Studenții și elevii – 5 lei.
Pe lîngă vizitarea stațiunii, turiștii au acces gratuit la „Casa-muzeu”, la Centrul Expozițional și la Biserica Nașterii Maicii Domnului.

Taxele se achită la intrarea în stațiune și se eliberează bon fiscal pentru suma achitată. Din sumele achitate se vor investi în amenajarea „Complexului muzeal Orheiul Vechi”.

Source: noi.md

Keywords:

turism , Orheiul Vechi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
593 locuitori

Trifăneşti este un sat din cadrul comunei Heciul Nou, raionul Sîngerei. Satul Trifănești se află la distanța de 32 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 593 de oameni. Localitatea a fost înființată în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.