Go to section: Nature and tourism
07 july 2022, 16:00 Tourist routes views 5047
Itinerar pentru Weekend: De la hidrocentrală la fabrica de bere
07 july 2022, 16:00 Tourist routes views 5047

Itinerar pentru Weekend: De la hidrocentrală la fabrica de bere

În Moldova a fost lansat un nou proiect interesant "Traseu pentru Weekend", în care vor fi prezentate locuri interesante de vizitat în weekend.

Proiectul a fost lansat de către directorul companiei "ArtMarket", Andrei Elistratov, în cooperare cu Feodor Evstigneev și SidDrone Movies & more, cu susținerea DAAC Hermes și Land Rover Moldova.

Scopul proiectului "Traseu pentru Weekend" este de a aduna cît mai multe locuri interesante din Moldova care pot fi vizitate în weekend, de a crea opțiuni pentru acele trasee pe care cetățenii vor dori să le exploreze personal.

Premiera proiectului a avut loc astăzi. În cadrul primei ediții a proiectului cu un format narativ ușor, spectatorii pot afla despre traseul cu o lungime de 35 km care începe în satul Căzănești și se termină în localitatea Gîndești.

Participanții la proiect au ales drept primul punct centrala hidroelectrică de pe rîul Răut. În continuare ei au vizitat palatul-conac a lui Uvaliev, moara de apă abandonată din apropierea satului Prodăneștii Vechi, au admirat ruinele podului de piatră foarte vechi peste rîu, au vizitat satele unice din Căprești, Rogojeni și Gîndești și au apreciat atracțiile sale, precum și au testat capacitățile autoturismului lor sigur și confortabil.

Alte informații utile despre turismul din Moldova, precum și despre traseele turistice pot fi găsite pe adresa moldovenii.md.

Keywords:

Moldova , calatorie , DAAC Hermes

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1625
Populația:
1462 locuitori

Pogănești este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pogănești și Marchet. Localitatea se află la distanța de 58 km de orașul Hîncești și la 89 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1462 de locuitori. Satul Pogănești a fost menționat documentar în anul 1625.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.