Go to section: Nature and tourism
21 february 2013, 11:21 Nature and tourism views 45451
21 february 2013, 11:21 Nature and tourism views 45451

Pe Nistru vor fi identificate ariile de plante şi animale rare

Ecologiştii de pe ambele maluri ale Nistrului vor efectua cercetări şi vor identifica ariile specifice de răspîndire a speciilor rare de plante şi animale, în conformitate cu metodologia programului Uniunii Europene pentru protecţia mediului „NATURA-2000”. Pentru aceasta, la universitatea din autoproclamata rmn, au avut loc mai multe training-uri de specialitate, comunică MOLDPRES cu referire la surse electronice.

Experţii şi specialiştii transnistreni s-au familiarizat cu programul „NATURA-2000”, care reuneşte regiuni europene în scopul protejării speciilor de plante şi animale aflate pe cale de dispariţie. Totodată, s-a luat cunoştinţă de metodele de apreciere şi clasificare a ariilor preţioase, din punct de vedere al biodiversităţii. Rezultatele cercetărilor vor sta la baza unui set de recomandări pentru crearea unui regim de protecţie a acestor locuri în regiunea transnistreană.

În cadrul seminarelor, au fost discutate şi aspectele legate de funcţionarea fondului de rezervaţii naturale din Transnistria, precum şi de starea de lucruri la capitolul elaborării cadastrului natural.

Training-urile s-au desfăşurat în cadrul unui proiect pentru susţinerea acţiunilor de gestionare a resurselor acvatice şi biologice ale rîului Nistru. Proiectul este realizat de asociaţia ecologică BIOTICA din Republica Moldova, cu susţinerea financiară a Agenţiei de dezvoltare din Austria. Partenerii transnistreni ai proiectului sînt asociaţia ştiinţifică de producere „Renaştere” şi organizaţiile neguvernamentale „Rodoliubeţ” (satul Parcani) şi „Ecospectr” (oraşul Bender), notează MOLDPRES.

Keywords:

ecologie , Nistru , natura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
2050 locuitori

Cuconeştii Noi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Cuconeştii Noi şi Cuconeştii Vechi. Satul este amplasat la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ, la 33 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constitue 2050 locuitori. Satul Cuconeştii Noi a fost întemeiat în anul 1870. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.