Go to section: Nature and tourism
24 january 2022, 12:00 Nature and tourism views 2254
Ce vreme ne așteaptă în ultima săptămînă a lui ianuarie
24 january 2022, 12:00 Nature and tourism views 2254

Ce vreme ne așteaptă în ultima săptămînă a lui ianuarie

Ultima săptămînă din luna ianuarie ne aduce un pic de vreme autentică sezonului rece, informează Serviciul Hidrometeorologic de Stat, potrivit căruia, în continuare, și pe timp de zi vom avea valori termice negative.

Totodată, conform datelor actualizate ale sinopticienilor, chiar dacă cerul va fi parțial senin, pe arii restrînse vor cădea precipitații sub formă de ploaie, lapoviță sau ninsoare. Mai mult, bătăi de cap ar urma să ne dea și ceața, care se va forma în zonele joase sau cele înalte, precum și poleiul care se va așterne pe drumurile din țară. Vîntul va bate moderat, cu posibile intensificări seara și dimineața.

Ce ține de valorile termice resimțite, la Nord, acestea vor coborî pînă la -6 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de -5 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre se va situa în jurul valorii de -4 grade.

Și noaptea va fi mai frig, minima, urmînd să oscileze între -11 și -6 grade Celsius.

Conform Serviciului Hidrometeorologic, vremea de afară atît termic, cît și atmosferic nu va suferi mari schimbări pînă joi, inclusiv. Ulterior însă, mai spun sinopticienii, ziua vom avea, din nou, maxime care vor urca pînă la +5 grade. Cerul va rămîne parțial senin, dar precipitațiile vor dispărea, în timp ce vîntul va bate slab și moderat.

Source: noi.md

Keywords:

meteo , ianuarie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
948 locuitori

Cneazevca este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîzlar, Cneazevca și Stoianovca. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Leova și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 948 locuitori. Satul Cneazevca a fost menționat documentar în anul 1894.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.