12 october 2013, 12:44 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 6110
12 october 2013, 12:44 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 6110

Iaşiul – orașul cu cei mai mulți spiriduşi


Foto: prime.md

Iaşiul a intrat din nou în Cartea Recordurilor, după ce a devenit oficial oraşul cu cel mai mare număr de spiriduşi din lume. Peste o mie de oameni s-au costumat în ajutoarele lui Moş Crăciun. Stabilirea recordului a avut loc în cel mai mare centru comercial din localitate.

1.073 de persoane costumate în elfi au stabilit un nou record mondial la categoria "Cea mai mare adunare de oameni îmbrăcaţi în spiriduşii lui Moş Crăciun". Cel mai mic participant la eveniment a fost un băieţel de numai 4 luni.

Ieşenii au doborît astfel recordul anterior, deţinut de Marea Britanie, unde anul trecut s-au reunit 762 de spiriduşi.

Autorităţile spun că pentru realizarea costumelor s-a lucrat mai bine de 3 luni şi s-au folosit aproape trei kilometri de material. Acesta însă nu este singurul record al oraşului Iaşi. În 2012, a intrat în Guinness Book cu 12.740 de lampioane înălţate simultan.

Source: prime.md

Keywords:

localitati , Iaşi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
1235 locuitori

Harmaţca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Harmaţca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Dubăsari și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Harmaţca alcătuia 1235 de oameni în anul 2011. Satul Harmațca a fost menționat documentar în anul 1769.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.