O familie de moldoveni și-a deschis patiserie în SUA (Video)

O familie de moldoveni și-a deschis patiserie în SUA (Video)

O familie de moldoveni și-a deschis o afacere ,,dulce" în Statele Unite ale Americii. Povestea lor a ajuns recent subiect de reportaj la unul din posturile locale în cadrul emisunii ,,Jumpstart with Jordan". Compania, care produce mai multe feluri de produse de patiserie, a împlinit un an de activitate.

Proprietarul patiseriei, Igor Kutsiy, spune că s-a mutat în Statele Unite ale Americii în anul 1998 împreună cu familia sa. Ulterior, a întâlnit-o pe actuala sa soție, care la fel este orginară din Republica Moldova. Împreună au decis să pună pe roate o afacere. ,,Visul meu era să deschid un restaurant, al ei era să deschidă o patiserie și cumva am combinat aceste vise", spune el.

În cadrul reportajului, autoarea emisiunii gustă mai multe feluri de dulciuri, iar Igor Kutsiy îi explică cum le-a realizat. Proprietarul a mai spus că, pe lângă produsele de patiserie, mai gătesc și alte bucate, cum ar fi borșul sau pateurile cu carne. Totodată, el spune că îi merge bine afacerea și vânzările încep să crească.

,,Este singura patiserie specializată în produse din Europa de Est. Aici puteți găsi orice, de la produsul italian Tiramisu până la tortul rus Spartak", spune autoarea emisiunii.

Vedeți mai jos reportajul video:

Source: agora.md

Keywords:

moldovenii , SUA , business , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1536
Populația:
2529 locuitori

Drăgăneşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drăgănești, Sacarovca și Chirileni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2529 de oameni. Satul Drăgănești a fost menționat documentar în anul 1536 cu numele Pîrtești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.