Diaspora a organizat un eveniment cultural în Liechtenstein

Diaspora a organizat un eveniment cultural în Liechtenstein

Oriunde s-ar afla concetăţenii noştri - nu uită de tradiţii, muzică şi bucatele moldoveneşti. Astfel, ori de câte ori au posibilitatea, se reunesc la emoţionante întâlniri de suflet. Un asemenea eveniment au organizat conaţionalii noştri în Liechtenstein, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Circa 100 de persoane, locuitori ai orașului Schaan din Liechtenstein, au fost prezenți, vineri, la serata organizată de ONG-ul Regina Maria - o asociație fondată de moldoveni stabiliți în Marea Britanie, Elveția și Germania.

Invitații au rămas impresionați de bucatele tradiționale pregătite și de vinul moldovenesc. Pe parcursul serii, oaspeții s-au delectat cu muzică populară și folk, în interpretarea Nataliei Pavalachi și Alexandrei Breahnă, moldovence stabilite în Elveția.

Potrivit organizatorilor, diaspora moldovenilor din Elveția realizează în premieră un eveniment de o asemenea anvergură.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1756
Populația:
2627 locuitori

Micăuţi este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gornoe și Micăuţi. Localitatea se află la distanța de 52 km de orașul Strășeni și la 25 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2627 oameni. Satul Micauți a fost menționat documentar în anul 1756.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.