Moldovenii au sărbătorit la Washington „Toamna de Aur” (Foto)

Moldovenii au sărbătorit la Washington „Toamna de Aur” (Foto)

Dincolo de hotarele țării, moldovenii se mîndresc că vin dintr-o țară agrară cu o gastronomie diversă și, cu această ocazie, au oragnizat o sărbătoare de zile mari - „Toamna de Aur" - care s-a petrecut în SUA, statul Washington.

La eveniment s-a cîntat despre Moldova, s-au recitat poezii, s-au încins sîrbe și hore moldovenești în jurul rugului, s-a rupt cîte o bucățică din colac și s-a servit cîte un păhărel de vin. Gospodinele au gătit bucate tradiționale cum ar fi plăcinte, sarmale, clătite dulci cu brânză și vișină și multe alte delicii moldovenești.

Organizatorii acestui eveniment au avut drept scop atît consolidarea spiritului național și valorificarea tradițiilor, cît și unificarea unei comunități care își iubește țara.

Persoanele care au dat viață acestui frumos eveniment sînt Ion Mânascurtă, Natalia Stadnicenco, Valentin Butnaru, Aurelia Buntnaru și Elena Chitoroagî, ideea aparținând unei gospodine și iubitoare de tradiții, Olga Paraschiv.

Source: zugo.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
904 locuitori

Mănoileşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mănoileşti, Novaia Nicolaevca, Vulpești și Rezina. Satul Mănoilești este situat la o distanță de 9 km de orașul Ungheni și la 99 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 904 oameni. Satul Mănoilești a fost atestat documentar în anul 1644.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.