25 november 2016, 11:25 Gustul bucatelor moldovenești în străinătate views 12560
În Kazahstan s-a deschis cafenea cu bucătărie moldovenească (Foto)
25 november 2016, 11:25 Gustul bucatelor moldovenești în străinătate views 12560

În Kazahstan s-a deschis cafenea cu bucătărie moldovenească (Foto)

În viață, trebuie să existe iubire – o mare iubire pentru toată viața, aceasta justifică atacurile de disperare nemotivate la care sîntem expuși. Albert Camus.

Cît de exact a remarcat Albert Camus! Istorii de dragoste, despre aventuri amoroase există foarte multe. Și noi dorim să vă împărtășim o poveste uimitoare care s-a întîmplat cu doi tineri, în timpurile desțelenirii stepelor. Noi sîntem copiii unor părinți veșnic îndrăgostiți.

În anii 70, pe pămînturile kazahe, cu familia sa a venit un tînăr și frumos moldovean. Lucrînd în calitate de șef de brigadă într-un sat îndepărtat din regiunea Kustanai, el durea dorul după Moldova natală. Dar Kazahstanul, prin ospitalitatea sa, poate cuceri chiar și pe cel mai înfocat patriot. Cu timpul, el și-a făcut noi prieteni și cunoștințe, reușind să atragă și atenția fetelor. Viața îi părea o aventură continuă.

Între timp, în satul Razdolnoe a fost trimisă la lucru o fată tinerică, dar foarte perseverentă, al cărei scop era cariera și o poziție înaltă în societate. Ea a început să lucreze ca secretar al organizației comsomoliste. Zile întregi muncea în folosul său și al familiei. Gîndul la o apropiată căsătorie niciodată nu i-a venit în cap.

Într-o seară de octombrie, satul marca sărbătoarea cocorilor albi, la care au fost invitați toți locuitorii satului Razdolnoe. Aici și s-au întîlnit viitorii noștri părinți. Fata a atras atenția tînărului prin inaccesibilitate și privire enigmatică. În acea seară s-a și născut dragostea lor.

Le-a fost dat să treacă prin multe dificultăți, întrucît părinții fetei erau împotriva acestei relații. Dar, cum se spune, dragostea nu cunoaște bariere. Convingîndu-i pe toți din jur și dovedind dragostea lor, ei au creat o familie care poartă cu mîndrie numele Corobco.

În casa lor s-au unit tradițiile celor două popoare. E o casă în care oaspeții vin cu plăcere, fiind primiți cu bucurie. Căldura, confortul și ospitalitatea sînt regula principală a familiei.

În cinstea iubirii fără margini pentru părinții lor, fiicele Corobco au decis să deschidă o cafenea de familie. Anume aici poate fi simțită și buna dispoziție a Moldovei, și ospitalitatea poporului kazah.

Ne bucuram pentru fiecare oaspete al cafenelei! Dorim fiecăruia dintre voi căldură, confort și dragoste!

Keywords:

bucatele , bucataria , Kazahstan

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1478 locuitori

Cişmea este un sat din cadrul comunei Pelivan, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 7 km de oraşul Orhei şi la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1478 de oameni. Satul Cișmea a fost menționat documentar în anul 1570.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.