04 march 2017, 16:00 Moldovan Diaspora views 10371
Un moldovean, angajat la restaurantul celui mai bun bucătar din lume (Foto)
04 march 2017, 16:00 Moldovan Diaspora views 10371

Un moldovean, angajat la restaurantul celui mai bun bucătar din lume (Foto)

Atunci cînd ai un vis, urmează-l. Dacă ușile la care bați nu ți se deschid, mai bate o dată. Sau chiar de trei ori. Asta a făcut moldoveanul Dmitri Petrenco care, după două încercări eșuate, a fost angajat la restaurantul celui mai bun bucătar din lume.

Mai exact, Dmitri lucrează acum în echipa lui Paul Bocuse, chef-ul de 91 de ani care este cunoscut ca „Tatăl artei culinare din Franța", în restaurantul FOND ROSE - Bocuse. Tânărul din Moldova și-a împărtășit bucuria pe contul său de Facebook unde a descris cum i-a reușit această performanță.

„Am făcut-o! După a treia încercare, dar am ajuns în restaurantul celui mai bun bucătar al secolului XX, Paul Bocuse. Acesta a fost obiectivul meu principal în Franța și sînt foarte bucuros că mi-au ajuns puteri, răbdare și perseverență ca să nu mă abat de la drum atunci când se închideau ușile în fața mea. Primele două dăți mi s-a spus că nu sînt pregătit pentru acest nivel și că acesta recrutează doar pe cei mai buni absolvenți ai Institutului Paul Bocuse (una dintre cele mai bune instituții culinare din lume)", a scris moldoveanul.

Totuși, el nu s-a dat bătut și, din a treia încercare, visul lui a devenit realitate.

„Fără cunoașterea limbii, într-o țară străină, fără studii profesionale în culinarie, timp de doi ani am ajuns în unul din cele mai bune restaurante din lume. Doar persoanele apropiate știu cât am avut de suferit", a mărturisit Dmitri Petrenco, potrivit noi.md.

Mai mult, Dmitri a specificat că dedică această victorie familiei și iubitei sale, dar și patriei - Moldova.

Source: zugo.md

Keywords:

diaspora , munca , restaurant

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
183 locuitori

Cîzlar este un sat din cadrul comunei Cneazevca, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Leova și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 183 de oameni. Satul Cîzlar a fost înființat în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.