27 april 2017, 15:33 Moldovan Diaspora views 10139
Cel mai bun viorist din nordul Angliei este moldovean (Foto, Video)
27 april 2017, 15:33 Moldovan Diaspora views 10139

Cel mai bun viorist din nordul Angliei este moldovean (Foto, Video)

Cel mai bun viorist din nordul Angliei a fost desemnat Iurie Sula, un tînăr din Republica Moldova.

Iurie a început să facă muzică urmînd îndemnul tatălui său, iar la doar 9 ani și-a început studiile la Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu".

Soarta l-a dus departe de casă, în Marea Britanie, dar chiar și acolo nu a renunțat la pasiunea sa.

În luna februarie a acestui an tînărul a participat la un concurs național britanic, la care au fost prezenți concurenți din China, Hong Kong, Thailanda, Turcia etc. În prima etapă Iurie a interpretat două piese clasice – Simfonia Spaniolă, de Eduard Lalo, și Partita no. 2 de Johann Bach.

„În aceeași zi am aflat că am trecut etapa, alături de alți 12 participanți, iar în ziua următoare am trecut în finală cu alte trei persoane", a declarat Iurie Sula pentru diez.md.

Iurie a reușit să îi cucerească pe jurați cu talentul său, așa că s-a ales cu titlul de cel mai bun viorist din nordul Angliei.

Deși e pasionat de muzică, visează să aibă o carieră în afaceri.

Iurie planifică să se întoarcă în Moldova pentru o anumită perioadă, pentru că îi este dor de casă și de cei dragi. Totodată, tînărul a început să susțină intens compania MAD-Aid și a inițiat cîteva proiecte de caritate.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1741 locuitori

Rădeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Rădeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Călărași și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1741 de oameni. Satul Rădeni a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.