18 october 2017, 15:30 Moldovan Diaspora views 8361
Moldoveanca care a cucerit inima reginei Marii Britanii și-a vîndul prima carte
18 october 2017, 15:30 Moldovan Diaspora views 8361

Moldoveanca care a cucerit inima reginei Marii Britanii și-a vîndul prima carte

Moldoveanca care a cucerit inima reginei Marii Britanii, Victoria Dunford, a vîndut prima sa carte cu aproape 6000 de lei (250 de lire sterline).

Licitația a fost organizată în cadrul unui eveniment de caritate organizat de compania de caritate pe care o conduce.

„Sînt mîndră că după 5 ani de muncă grea am reușit să am primul eveniment pe insula noastră, unde 60% dintre oaspeți au fost moldoveni, concetățeni de ai noștri, cărora le pasă și care așteaptă cu nerăbdare să fie implicați în proiectele noastre", a declarat Victoria Dunford.

Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea a cinci ani de activitate a organizației MAD-Aid și a întrunit 70 de oaspeți, dintre care peste 40 de persoane au fost moldoveni din toate colțurile Regatului Unit.

În cadrul evenimentului s-a reușit colectarea a peste 2500 de lire sterline (peste 57 de mii de lei), bani care vor fi folosiți pentru întreținerea Centrului „Phoenix" pentru copii cu dizabilități din Republica Moldova.

Totodată, în cadrul evenimentului Victoria Dunford și-a prezentat prima sa carte - „Get MAD", care a fost vîndută la licitație cu 250 de lire sterline, după o „luptă" între Vadim Turcanu, antreprenor, autor în Marea Britanie, și Vilen Murzac, însărcinat cu afaceri în cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Londra. A cumpărat cartea Vadim, care a decis să o dăruiscă în final misiunii diplomatice.

În această carte Victoria descrie cum timp de 5 ani a reușit să construiască o potecă în care a transformat viziunea oamenilor asupra copiilor cu dizabilități.

Evenimentul a fost sponsorizat de echipa TAX Ace si Octavia Limited, companii conduse de Iurie Bivol, membru al a bordului non-executiv al organizației MAD-Aid.

Reamintim că Victoria Dunford este stabilită de 10 ani în Marea Britanie, iar recent aceasta a fost decorată cu medialia „British Empire Medal" - ordin oferit de către regina Marii Britanii pentru susținerea pe care a demonstrat-o față de copiii cu nevoie speciale.

Source: noi.md

Keywords:

Marea Britanie , diaspora , carte

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
207 locuitori

Roşcanii de Sus este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Satul Roșcanii de Sus este situat la o distanță de 43 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1895.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.