25 november 2017, 14:30 Moldovan Diaspora views 76453
Zile importante marchează moldovenii în Portugalia
25 november 2017, 14:30 Moldovan Diaspora views 76453

Zile importante marchează moldovenii în Portugalia

Daca încercăm să dăm o definiție concreta a ceea ce înseamnă cultura, probabil că nu ar fi una generală sau constantă. Prin cultură creștem, ne educam, ne îmbogățim sufletele, ne bucurăm și creăm frumosul. Cultura în sine cuprinde o gamă foarte largă de valori de înaltă calitate.

Una din aceste valori e talentul incomparabil al artistei plastice, Alina Palamarciuc, originara din Republica Moldava, care își exprimă gîndurile și emoțiile în lucrările sale cu o deosebită măiestrie.

Cu ocazia "Zilerelor Culturii Republicii Moldova în Portugalia", Centrul Cultural Moldav a organizat, recent, inaugurarea Expoziției de pictură a Alinei Palamarciuc "Infinitul lui 12" la sediul Centrului National pentru Migrațiuni din Lisabona, sala "Janela Intercultural". Lucrările expuse au fost înalt apreciate de cei prezenți la Expoziție.

Oaspeți de onoare la eveniment au fost: Pedro Calado, Înaltul Comisar pentru Migrațiuni, Ambasadorul Republicii Moldova la Lisabona.

Evenimentul s-a încheiat cu servirea tuturor participanților cu copturi tradiționale moldovenești.

Expoziția va deschisa publicului larg pînă pe 30 noiembrie.

Keywords:

Portugalia , diaspora , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2794 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Călărași și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2794 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.