19 january 2018, 15:31 Moldovan Diaspora views 19187
Un moldovean a devenit erou în Canada
19 january 2018, 15:31 Moldovan Diaspora views 19187

Un moldovean a devenit erou în Canada

„Un șofer de camion, eroul zilei, care a evitat o tragedie în tunel"- acesta este titlul unei știri din presa canadiană, iar eroul este un moldovean. Este vorba despre Mihai Gilca, care trăiește în Quebec de mai puțin de patru ani, iar acum lucrează șofer pe un camion.

Acesta a juns în presa canadiană după ce camionul său a fost cumprins de flăcări în mijlocul tunelului Lafontaine. Mașina era încărcată cu legume, iar atunci cînd și-a dat seama de pericolul în care se află el și cei din jur, a reacționat prompt și a evitat o tragedie.

„Cînd am intrat în tunel, am văzut o explozie aproape de anvelopă. Eram în mijlocul tunelului. După aceea am văzut fumul și mi-am dat seama că era o situație periculoasă. Am accelerat rapid pentru aieși cît mai repede din tunel", a spus moldoveanul reporterilor TVA Nouvelles.

Jurnaliștii canadieni scriu că fără reacția excelentă a șoferului, cine știe ce s-ar fi întîmplat cu o semiremorcă cuprinsă de flăcări și cu un flux de vehicule în spatele ei.

Autoritățile au lăudat, de asemenea, „sîngele rece" al bărbatului. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă a fost o experiență neplăcută, iar moldoveanul spune că își va lua cîteva zile libere.

Source: bani.md

Keywords:

diaspora , Canada , eroi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
567 locuitori

Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de  30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.