23 march 2018, 16:40 Settlements of the Republic of Moldova views 17946
Problemele consulare ale moldovenilor, discutate la București
23 march 2018, 16:40 Settlements of the Republic of Moldova views 17946

Problemele consulare ale moldovenilor, discutate la București

În perioada 22-23 martie la București se desfășoară consultările moldo-române în domeniul consular la nivel de şefi de servicii consulare din cadrul Ministerelor Afacerilor Externe din cele două state.

Delegaţia Republicii Moldova este condusă de şeful Direcţiei Afaceri Consulare, Sergiu Odainic.

Pe parcursul evenimentului vor fi examinate aspectele de bază ale cooperării între cele două state în domeniul consular precum: implementarea prevederilor Tratatului dintre Republica Moldova şi România privind asistenţa juridică în materie civilă şi penală, protejarea drepturilor şi intereselor cetăţenilor pe teritoriul ambelor state, experienţa părţilor în procesul de modernizare consulară și îmbunătăţirea serviciilor consulare, prestate cetăţenilor ambelor ţări, inclusiv prin intermediul Centrelor de Apel.

Vă reamintim că unele dintre principalele probleme cu care se confruntă moldovenii sînt:

-Returnarea permiselor moldovenești autorităților Republicii Moldova are loc cu întîrziere. Din această cauză, la întoarcere în Republica Moldova, unii șoferi moldoveni, surprinși în astfel de circumstanțe, declară pierderea permisului de conducere și își perfectează unul nou. Lipsa unui mecanism de aplicarea a penalității administrative cetățenilor Republicii Moldova în România, cu posibilitatea de a achita pe loc amenda de circulație fără a fi retras permisul de conducere.

-Imposibilitatea intrării în România cu buletin de identitate în baza principiului reciprocității (cetățenii României beneficiază de acest drept).

-Problematica coletăriei

-Amenzile aplicate pentru ședere iregulară, în special studenților care își fac studiile în România, care din diverse motive obiective nu au reușit să-și perfecteze permisul de ședere, pe motiv de studii.

Source: viza.md

Keywords:

diaspora , București , consulat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
6242 locuitori

Grătiești este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Are o suprafaţă de circa 1.62 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.65 km. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Grătiești și Hulboaca. Satul Grătieşti este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 8 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Grătieşti constituie 6242 de oameni. Satul Grătieşti este atestată documentar pentru prima dată la 1748, cu numele de Hulboaca Nouă.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.