25 march 2019, 11:00 Moldovan Diaspora views 14534
O moldoveancă lucrează la cel mai bun restaurant din lume
25 march 2019, 11:00 Moldovan Diaspora views 14534

O moldoveancă lucrează la cel mai bun restaurant din lume

Tînăra de 25 de ani din Moldova, Doina Paulesco, a ajuns să lucreze în restaurantul Nr. 1 din lume în 2018, Osteria Francescana.

Localul este deținut de maestrul bucătar Massimo Bottura, decernat cu trei stele Michelin și desemnat cel mai bun restaurant din lume în anul 2018, scrie UNIMEDIA.

Potrivit Venezia Eventi, Doina Paulesco a absolvit cursul avansat în bucătăria italiană și a fost desemnată drept este cea mai bună studentă din cei 69 de absolvenți ai Școlii Internaționale de Bucătărie Italiană Alma.

Diploma Alma i-a oferit oportunitatea să muncească la restaurantul numărul 1 în lume.

Doina Paulesco lucrează în prezent alături de maestrul bucătar Massimo Bottura la restaurantul Osteria Francescana din orașul Modena, unde a făcut și stagiul de cinci luni. Restaurantul are trei stele Michelin și din anul 2012 s-a poziționat de două ori pe primul loc în topul celor mai bune 50 de restaurante din lume, potrivit Forbes.

Ghidul Michelin este un simbol al calitatii si excelentei in industria gastronomiei. A fost creat de frații André și Édouard Michelin la începutul secolului trecut. Inițial avea menirea de a ajuta șoferii să-și întrețină mașinile, să găsească cazare decentă și mîncare în timpul călătoriilor prin Franța, incluzînd adresele stațiilor de alimentare, mecanici și dealerii de anvelope, împreună cu prețurile locale pentru combustibil, anvelope și reparații auto.

Source: diez.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
392 locuitori

Receşti este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.25 km. Satul Recești este situat la o distanță de 30 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 392 de oameni. Prima atestare a satului Recești datează din anul 1590.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.