05 february 2019, 15:30 Moldovan Diaspora views 14095
Un moldovean, cel mai bun concertmaistru la Filarmonica din Israel
05 february 2019, 15:30 Moldovan Diaspora views 14095

Un moldovean, cel mai bun concertmaistru la Filarmonica din Israel

Violonistul moldoven Dumitru Pocitari la ai săi 27 de ani a fost numit concertmaistru (prima vioară) la Filarmonica din Israel, scrie The Violin Channel.

Dumitru Pocitari este un tînăr din generația de aur a violoniștilor din țara noastră, care are în colecție marile premii de la diverse concursuri internaționale. Provine dintr-o dinastie de muzicieni cu mai bine de 3 generații și muzica îi curge în suflet precum sîngele prin vene.

Absolvent al Universității din Tel Aviv, unde a studiat cu Ilya Konovalov și fost student al lui Julian Rachlin la Conservatorul din Viena, Dumitru a fost membru al secției de vioară a Orchestrei Filarmonice a Israelului din 2014.

El va împărți rolul de lider cu actualii concertmasteri David Radzynski și Ilya Konovalov.

Source: tv8.md

Keywords:

diaspora , filarmonica , Israel

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1776 locuitori

Găleşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Găleşti și Găleştii Noi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 46 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1776 de oameni. Satul Gălești a fost menționat documentar în anul 1528 cu denumirea Tutoveni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.