18 july 2019, 16:20 Moldovan Diaspora views 3621
Diaspora din est acuză, iar BRD se scuză: Conlucrăm cu toți moldovenii plecați
18 july 2019, 16:20 Moldovan Diaspora views 3621

Diaspora din est acuză, iar BRD se scuză: Conlucrăm cu toți moldovenii plecați

La adresa redacției Noi.md au venit semnale din partea unor reprezentanți ai diasporei moldovenești din estul Europei, care și-au dorit să-și păstreze anonimatul.

Potrivit lor, aceștia au apelat recent după ajutor și consultanță la Biroul Relații cu Diaspora de pe lîngă Cancelaria de Stat din Republica Moldova, însă au fost redirecționați spre Președinție, pe motiv că BRD este mai mult preocupată de moldovenii din vest și, conform practicii stabilite, de problemele diasporei din est se ocupă reprezentanții de acolo, dar nicidecum cei din cadrul BRD.

Contactată de redacția noastră, Nadejda Zubco, consultant principal BRD, a declarat că biroul nu face nicio diferență dintre comunitățile de moldoveni din est și din vest. Dimpotrivă, aceasta spune că reprezentanții din cadrul BRD sprijină ori de cîte ori pot comunitățile de moldoveni.

"Nu a existat o asemenea situație. Noi nu am avut pînă de curînd o colaborare atît de apropiată cu Președinția. Conlucrăm cu toți, indiferent de forma lor de activitate, încercăm să-i ajutăm pe mai multe segmente, inclusiv și cu bunuri", a adăugat Nadejda Zubco.

Potrivit acesteia, doar în cazul în care problema nu ține de competența BRD, biroul poate redirecționa reprezentanții unei anumite comunități de moldoveni spre instituțiile care implementează anumite politici. Mai mult decît atît, Zubco a menționat că nu poate fi vorba de o redirecționare, dar doar de o conlucrare cu Președinția pe anumite segmente.

Reamintin că în perioada guvernării precedente, cooperarea dintre Guvern și Președinție a fost mai mult decît una modestă. Una din puținile cooperări a fost în cadrul proiectului "Nicăieri nu-i ca acasă".

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1538 locuitori

Brînzeni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Brînzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea este situată la o distanţă de 18 km de Edineţ şi la 219 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1538 de oameni. Prima atestare documentară a satului Brînzeni din ținutul Hotin datează din anul 1606.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.