28 august 2019, 14:00 Moldovan Diaspora views 5404
Copiii taberei
28 august 2019, 14:00 Moldovan Diaspora views 5404

Copiii taberei "Dor" , în rol de deputați și miniștri (Foto)

Circa 120 de copii din diasporă și Republica Moldova au încercat fotoliile de deputați și de miniștri. Participanții la tabăra DOR au mers ieri în vizită la Guvern și Parlament.

Tinerii au făcut un tur prin clădirea Guvernului și au discutat cu prim-ministra Maia Sandu în sala de ședințe a Executivului.

Întrebările tinerilor din Grecia, Franța, Portugalia, Anglia, Italia și multe alte țări către Maia Sandu au fost foarte complexe și serioase, variind de la problema deșeurilor, creării unei strategii dedicate tinerilor, problema recunoașterii diplomelor și pînă la știrile false din campaniile electorale.

Sfatul prim-ministrei pentru copii a fost să rămînă optimiști și să fie deschiși pentru învățare toată viața.

La Parlament, tinerii au fost salutați de președinta Legislativului și au discutat cu deputații și au avut parte de un tur ghidat al clădirii.

"Bine ați revenit acasă, locul de unde au plecat părinții voștri în lume și unde sperăm că veți reveni, dacă veți dori. Țara vă așteaptă, oriunde ați fi acum!", a menționat președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi. Totodată, speakerul le-a urat copiilor succese și forțe pentru a contribui, împreună cu părinții, la modernizarea țării.

La final, copiii au încins o horă a prieteniei în Piața Marii Adunări Naționale.

În acest an, Programul DOR se desfășoară în perioada 19-28 august și întrunește 120 de copii din 22 de țări. Scopul taberei este de a oferi șansa copiilor și tinerilor din diasporă de a-și vizita țara de origine, de a cunoaște valorile și tradițiile naționale, de a lega prietenii, fiind un loc de întîlnire a diferitor culturi, datorită mediului divers din care vin.

Source: unimedia.info

Keywords:

copii , diaspora , tabără

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1641
Populația:
1082 locuitori

Zamciogi este un sat din cadrul comunei Rădeni raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Strășeni și la 44 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1 082 oameni. Satul Zamciogi a fost menționat documentar în anul 1641.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.