14 february 2020, 12:30 Moldovan Diaspora views 4567
Nu se teme de coronavirus. O moldoveancă s-a întors în China
14 february 2020, 12:30 Moldovan Diaspora views 4567

Nu se teme de coronavirus. O moldoveancă s-a întors în China

O moldoveancă şi-a făcut curaj şi s-a întors în China, acolo unde este stabilită cu traiul de mai mulţi ani.

Gabriela Cojocaru, în vîrstă de 23 de ani, a fost pînă acum în vacanţă în Moldova şi spune că nu îi este teamă că s-ar putea îmbolnăvi de coronavirus. Ea a postat pe pagina sa de Instagram mai multe filmuleţe făcute în drumul ei spre oraşul chinez Chongqing, care îi este casă de mai bine de şase ani. Tînăra a luat avionul spre China din Moscova.

"Noi am ajuns în oraş Guangzhou. Felicitaţi-ne. Şi mai avem de aşteptat încă o zi, pînă seara, ca să zburăm în Chongqing", a spus moldoveanca stabilită cu traiul în China, Gabriela Cojocaru.

Ajunsă la destinaţie, Gabriela şi-a asigurat urmăritorii că oamenii din China nu sînt panicaţi şi că încearcă să se conformeze noilor măsuri luate de autorităţi.

"Vreau să vă arăt. Toată lumea care vine de la aeroport aici este controlată de poliţie şi de medici. Se verifică temperatura. Oraşul nostru atît de liniştit nu l-am mai văzut niciodată", a menţionat moldoveanca stabilită cu traiul în China, Gabriela Cojocaru.

Febra nu este măsurată doar celor care trec prin filtrele de pe autostrăzi, dar şi în magazine.

Gabriela Cojocaru a ajuns în China în 2014, iar primul ei loc de muncă a fost într-un Aqua Park, unde a lucrat în calitate de dansatoare. Acum însă face actorie.

Source: publika.md

Keywords:

China , coronavirus , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3155 locuitori

Bravicea este un sat și comună din raionul Călăraşi. Este unicul sat din comuna cu același nume. Satul Bravicea, pe valea rîului Cula, se află la distanţa de 28 km de orașul Călăraşi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3 155 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.