03 december 2020, 15:30 Moldovan Diaspora views 4655
Foștii președinți ai Poloniei au prognozat un exod semnificativ de personal calificat
03 december 2020, 15:30 Moldovan Diaspora views 4655

Foștii președinți ai Poloniei au prognozat un exod semnificativ de personal calificat

Ex-președinții Poloniei insistă ca actualul Guvern să simplifice procedura de angajare pentru cetățenii străini și să facă întregul proces mai transparent.

Prezența muncitorilor din străinătate asigură competitivitatea majorității întreprinderilor de pe teritoriul Poloniei. În plus, forța de muncă care vine menține un ritm înalt de dezvoltare economică. De aceea, foștii președinți solicită aprobarea unei politici pe termen lung în domeniul migrației cît mai repede posibil. Dacă vor fi introduse modificări, mai mulți migranți vor putea să trăiască și să muncească în țară o perioadă de timp lungă.

În opinia ex-președinților, legislația migrațională complexă afectează în primul rînd angajatorii polonezi care au nevoie de forța de muncă pe tot parcursul anului.

De asemenea, foștii lideri au prevăzut un exod semnificativ de personal calificat. Drept motiv servesc regulile simplificate de angajare în Germania care au intrat în vigoare în martie 2020.

La rîndul său, Guvernul Poloniei a dat asigurări că politica migrațională actualizată va fi făcută publică în următoarele 6 luni.

Source: viza.md

Keywords:

Polonia , migratie , munca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
82 locuitori

Carabiber este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Basarabeasca și la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 82 de oameni. Satul Carabiber a fost întemeiat în anul 1929.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.