31 march 2020, 14:45 Moldovan Diaspora views 4342
Cîți moldoveni au cerut implicarea MAEIE pentru a putea reveni acasă
31 march 2020, 14:45 Moldovan Diaspora views 4342

Cîți moldoveni au cerut implicarea MAEIE pentru a putea reveni acasă

Pînă astăzi, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a recepționat peste 7 mii de solicitări din partea cetățenilor moldoveni blocați în diferite țări, care au cerut ajutorul autorităților pentru a le facilita procesul de repatriere, a declarat ministrul de Externe, Oleg Țulea, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi, la TVR Moldova.

„Am lansat o nouă procedură prin care am colectat toate cererile din partea cetățenilor prin intermediul misiunilor diplomatice. Am prioritizat aceste liste, în topul acestora am fixat cetățenii care au cea mai stringentă nevoie de a reveni acasă, așa încît să poată reveni în primul rînd minorii, mamele cu copii mici, studenți și persoane ce au rămas fără surse financiare", a menționat ministrul despre măsurile ce se întreprind pentru repatrierea cetățenilor din R. Moldova.

Oleg Țulea a declarat că angajații MAEIE au colectate aproape toate cererile de repatriere care vin din partea cetățenilor. „Avem Franța, Spania, Portugalia, Cehia, Austria, Germania, Marea Britanie, și altele. Avem o cifră în jur de 7 mii de persoane care au nevoie de suport pentru a ajunge pe teritoriul Republicii Moldova", spune diplomatul.

„Am ajutat 3665 de cetățeni din mai multe țări să revină în țară atît pe cale terestră, cît și aeriană", a precizat ministrul de Externe.

Oleg Țulea a mai declarat că MAEIE colaborează cu Ministerul Economiei, cu Autoritatea Aeronautică Civilă și responsabilii din cadrul Guvernului la elaborarea unui grafic al curselor de avion pentru repatrierea cetățenilor aflați în străinătate.

„Autoritățile comunică cu operatorii curselor în sensul stabilirii unor prețuri minime la biletele de zbor, iar în cazul persoanelor defavorizate se discută posibilitatea transportării la preț mic sau gratuit", a mai spus Țulea.

Potrivit lui, persoanele la sosire, sînt rugate să îndeplinească fișa epidemiologică și sînt informate că trebuie să se autoizoleze pentru 14 zile.

Source: noi.md

Keywords:

MAEIE , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1942
Populația:
2 locuitori

Frumuşica Nouă este un sat din cadrul comunei Frumuşica, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2 oameni. Cătunul Frumuşica Nouă a fost înființat în anul 1942.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.