21 april 2020, 15:45 Moldovan Diaspora views 4030
Toți cetățenii europeni aflați în Germania vor fi tratați gratuit de Covid-19
21 april 2020, 15:45 Moldovan Diaspora views 4030

Toți cetățenii europeni aflați în Germania vor fi tratați gratuit de Covid-19

Germania va plăti costurile pentru îngrijirea pacienţilor europeni bolnavi de Covid-19 şi care necesită asistenţă respiratorie în spitalele sale, a anunţat luni guvernul german.

Costurile pentru îngrijirea acestor pacienţi ar trebui să ajungă la aproape 20 de milioane de euro, a precizat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, înainte de a participa la o reuniune a Consiliului de Miniştri cu privire la criza provocată de noul coronavirus.

''Germania va plăti costurile pentru îngrijirea pacienţilor'' europeni de pe teritoriul său, ''deoarece este vorba de conceptul nostru de solidaritate europeană'', a explicat el.

Berlinul susţine în prezent ''peste 200 de pacienţi europeni infectaţi cu coronavirus'' şi are ''capacitatea, dacă este necesar, să acorde mai mult'' sprijin, a adăugat ministrul.

Mai puţin afectată de pandemie decît vecinii săi şi beneficiind de mai multe locuri la terapie intensivă, Germania a primit în ultimele săptămîni pacienţi europeni, între care francezi şi italieni, pentru a ajuta sistemele medicale din ţări vecine.

Anunţul survine în condiţiile în care în Germania se redeschid luni majoritatea magazinelor cu o suprafaţă sub 800 m2 ca parte a unei ridicări treptate a măsurilor de izolare.

Epidemia de COVID -19 din Germania este de acum ''sub control şi gestionabilă'', a declarat vineri ministrul Jens Spahn.

Source: noi.md

Keywords:

Germania , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
150 locuitori

Chetroasa este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 150 de oameni. Satul Chetroasa a fost menționat documentar în anul 1605.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.