23 may 2020, 11:30 Moldovan Diaspora views 5707
Important pentru cei care vor să se bucure în continuare de regimul liberalizat de vize cu UE
23 may 2020, 11:30 Moldovan Diaspora views 5707

Important pentru cei care vor să se bucure în continuare de regimul liberalizat de vize cu UE

Potrivit autorului, peste 70% din populația țării a călătorit liber de cel puțin de 3 ori în Uniunea Europeană și alte țări europene. Cei mai mulți sînt tinerii cu vîrsta între 26 și 35 de ani.

Aceasta demonstrează că eliminarea vizelor a permis creșterea numărului de schimburi educaționale, de care au beneficiat peste 2500 de studenți și profesori.

„Mai mulți antreprenori moldoveni au stabilit contacte și au dezvoltat parteneriate cu antreprenori din Uniunea Europeană ceea ce a contribuit la creșterea exporturilor moldovenești pe piața UE. Mai mult, în ultimii ani, se operează un număr mai mare de curse avia din Chișinău în mai multe orașe din Uniunea Europeană, datorită creșterii mobilității și a cererii din partea cetățenilor moldoveni. Pentru a beneficia și în continuare de regimul liberalizat de vize cu UE, este important ca cetățenii să respecte condițiile de călătorie, iar autoritățile să asigure o cooperare strînsă cu statele membre ale UE și să continue implementarea rigorilor care țin de ordinea de drept și reglementarea migrației circulare", este de părere Iulian Groza.

Acest video este realizat în cadrul proiectului „NOI și UE - UE în Moldova: Percepțiile și Realitatea", implementat de Institutul pentru Politici Europene de la Berlin (IEP), în parteneriat cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) și Institutul pentru Inițiative Strategice (IPIS), cu suportul Oficiului Federal pentru Afaceri Externe al Germaniei.

Source: noi.md

Keywords:

UE , regim fără vize

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
3305 locuitori

Proteagailovca este o localitate din componența municipiului Bender, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Bender și la 66 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2008, populaţia satului constituia 3305 oameni. Satul Proteagailovca a fost menționat documentar în anul 1814.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.