06 june 2020, 13:00 Moldovan Diaspora views 5482
Oamenii noștri nu schimbă Patria pe stațiunile de peste hotare
06 june 2020, 13:00 Moldovan Diaspora views 5482

Oamenii noștri nu schimbă Patria pe stațiunile de peste hotare

Fotograful publicației "АиФ" în Moldova, Igor Vzorov, care, împreună cu familia a rămas blocat două luni și jumătate în stațiunea vietnameză Nha trang, din cauza pandemiei de coronavirus, a declarat, după recenta revenire în patrie, că, dacă înainte de plecare vietnamezii i-ar fi propus să mai rămînă pentru o perioadă de timp, el ar fi refuzat, fără ezitare.

Din cauza pandemiei de coronavirus, carea a dus la anularea tuturor zborurilor între marea majoritate a țărilor lumii, Igor Vzorov a rămas în Vietnam cu familia două luni și jumătate, iar drumul său spre acasă a fost foarte lung. El a fost ajutat de diaspora moldovenească și ambasada rusă din Vietnam, deoarece Moldova nu are o misiune diplomatică cu reședința în Vietnam, ci doar prin cumul.

Pe 5 mai, cu sprijinul misiunilor diplomatice moldovenești de la Moscova, Beijingului și Ministerului vietnamez al Afacerilor Externe, cu primul zbor charter organizat de Rusia pentru exportul rușilor și belarușilor, a zburat în Federația Rusă și familia Vzorov.

Pînă în ultimul moment, lor nu le venea să creadă că drumul spre casă nu era o perspectivă fantomă, ci realitate. A rămas deja în urmă zborul din orașul vietnamez Comran prin Sankt Petersburg spre Moscova, cinci zile de aflare în capitala rusă, unde cu ajutorul Ambasadei RM în Rusia și diaspora moldovenească a fost organizată cazarea gratuită într-un hostel.

Astăzi putem spune că a rămas deja în urmă adaptarea în patrie, neliniștea, stresul, stare ușoară de rău și scăderea forțelor.

Source: aif.md

Keywords:

Vietnam , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
397 locuitori

Cot este un sat din cadrul comunei Climăuţii de Jos, raionul Șoldăneşti. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul Cot se află la o distanță de 26 km de orașul Șoldănești și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 397 de oameni. A fost atestat documentar în 1772.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.