Cei mai buni ambasadori ai vinurilor moldovenești sînt cei din Quebec

Cei mai buni ambasadori ai vinurilor moldovenești sînt cei din Quebec

Vinurile moldovenești au cucerit de-a lungul timpului inimile multor iubitori de vin din toate colțurile lumii, iar canadienii se pare că nu sînt o excepție.

Moldoveanca Ana-Maria Ursu,, stabilită în Canada, spune că în rîndul canadienilor un interes sporit pentru vinurile noastre îl au locuitorii din Quebec.

"Am observat interesul sporit al quebecoșilor întru descoperirea vinurilor moldovenești, și cei mai buni ambasadori ai vinurilor sunt chiar ei. Tot auzeam că vinul e fantastic, ar dori să afle mai multe despre Moldova și nu știu unde să găsească mai multă informație coagulată într-o singură sursă. Astfel s-a născut ideea de a crea grupul ”Moldova – Generation of Winemakers Land” dedicat special persoanelor care doresc să cunoască cultura vinului, istoria și proveniența acestuia în Moldova, personalitățile care au contribuit la dezvoltarea industriei de vin, strugurii indigeni și alte date/ statistici interesante despre Moldova, care o va scoate din tiparul drept țara care produce vin ieftin, dar o va scoate în evidență drept țară care produce vin de calitate la preț concurențial. Ne-am propus la fel să dezvoltăm #vinohorajourney unde toți iubitorii de vin din toate colțurile Quebec-ului să se unească la o horă de vin", a relatat Ana-Maria Ursu pentru gazetabasarabiei.com.

Conaționala noastră spune că vinurile moldovenești au un mare potențial pe piața din Canada, întrucît vorbim de o piață largă, cu posibilități enorme.

"Canada e un consumator activ de vin, o piață cu posibilități enorme care abia așteaptă să fie transpuse în realitate. Sper să revenim în scurt timp cu o noutate bombă despre realizările unor vinuri moldovenești pe piața canadiană, dar, până atunci, sunt încă multe proiecte care merită efortul nostru", a relatat Ana-Maria Ursu.

Source: noi.md

Keywords:

vin , Canada

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
775 locuitori

Slobozia-Vărăncău este un sat din cadrul comunei Vărăncău, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Soroca și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 775 de oameni. Satul Slobozia-Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1813.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.