31 january 2021, 16:00 Moldovan Diaspora views 3849
Un moldovean a ajuns erou în Rusia după ce a salvat o tînără de la viol
31 january 2021, 16:00 Moldovan Diaspora views 3849

Un moldovean a ajuns erou în Rusia după ce a salvat o tînără de la viol

Un moldovean stabilit în Rusia a primit o scrisoare de mulțumire ca fiind eroul anului din partea Departamentului de Investigații Interregionale din Moscova pentru Comitetul de Investigații al Federației Ruse pentru curajul său și disponibilitatea sa de a sări în ajutor în mod dezinteresat.

Potrivit unui comunicat emis pe pagina oficială a Departamentului de Investigații Interregionale din Moscova pentru Comitetul de anchetă din Federația Rusă, „în numele acțiunii, Vitalii Saksina, șeful Departamentului de Investigații Interregionale din Moscova pentru Comitetul de Investigații al Federației Ruse, primul șef adjunct al departamentului, Artem Petrov, i-a prezentat recunoștința lui Cristian Gribincea pentru curajul său, neindiferență față de nenorocirea altcuiva și disponibilitatea de a veni în mod dezinteresat în ajutor.", transmite unimedia.info.

Totul ar fi avut loc acum o săptămînă, cînd Cristian se afla la gara de trenuri Fryazevo. În timp ce se afla acolo, tînărul a auzit la un moment dat că cineva cheamă în ajutor în mod disperat. Era vorba despre vocea unei femei care se auzea din partea rezervorului trenurilor de marfă.

Moldoveanul a văzut cîțiva bărbați spre care a mers și le-a propus să plece să vadă ce se întîmplă în acel loc, însă trecătorii au rămas indiferenți la strigătele de disperare ale femeii. Atunci, Cristian, dîndu-și seama că nu are pe cine să conteze, a alergat spre rezervor și a văzut cum un bărbat lovea o fată, încercînd să-i smulgă hainele. Tînărul a strigat către agresor și s-a repezit să ajute victima.

În acel moment, bărbatul a lăsat-o pe fată să plece, iar acesta a fugit de la fața locului. „Eroul nostru a chemat ambulanța, Poliția, a rămas cu fata speriată pînă la sosirea medicilor la fața locului", se arată în comunicat.

Pe cazul dat, Departamentul de Investigații Interregionale din Moscova pentru Comitetul de Investigații din Rusia a inițiat un caz penal pentru tentativă de viol, în cadrul anchetei căreia a fost deja reținut un locuitor al regiunii Moscovei în vîrstă de 20 de ani.

„Artem Anatolievici i-a mulțumit lui Cristian Gribincea pentru un astfel de act altruist, menționînd că datorită curajului său, a reușit să împiedice comiterea unei infracțiuni grave," mai scrie în comunicat.

Source: unimedia.info

Keywords:

Rusia , diaspora , eroi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
205 locuitori

Albineţul Nou este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 205 oameni. Satul Albineţul Nou a fost menționat documentar în anul 1918.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.