09 july 2021, 10:30 Moldovan Diaspora views 7264
Videoclipul unui moldovean din străinătate a devenit viral pe Facebook
09 july 2021, 10:30 Moldovan Diaspora views 7264

Videoclipul unui moldovean din străinătate a devenit viral pe Facebook

Videoclipul amatorial al unui moldovean care trăiește și muncește la Dublin, în Irlanda, a devenit viral pe Facebook avînd mii de like-uri și de distribuiri. Tînărul se numește Gheorghe Gavrilița, are 26 de ani și lucrează în domeniul construcțiilor.

În timpul unei pauze de muncă și-a încîntat prietenii cu o melodie interpretată la voce și chitară, în care și-a exprimat dorul, nostalgia și dorința de a se întoarce cîndva definitiv pe plaiurile natale.

Un coleg a filmat momentul și Georgel a publicat videoclipul pe Facebook. Imaginea muncitorului la lucru, departe de casă, precum și cuvintele cîntecului compus și interpretat de tînărul moldovean, au ajuns la sufletele moldovenilor de pe Facebook, care l-au distribuit masiv. Mulți s-au regăsit probabil în tot ceea ce Georgel a reușit să transmită prin cîntecul lui: „Dar eu mai cred, încă mai cred, speranța nu mă lasă / Știu că odată, într-o zi, voi reveni acasă… / Și că va fi un cer senin și drumurile bune / Iar frații mei un bun venit din suflet îmi vor spune.”

Gheorghe Gavrilița este originar din Republica Moldova, satul Mileștii Mici. A studiat muzica la Școala de Arte și a absolvit Colegiul de Medicină. „Pentru că salariile sînt foarte mici în țară, am decis să emigrez în străinătate, pentru un viitor mai bun și sînt de 3 ani în Irlanda”, ne-a mărturisit.

Source: noi.md

Keywords:

diaspora , moldovenii , piesă

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
1909 locuitori

Vălcineţ este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vălcineț și Codreni. Satul Vălcineț este situat la o distanță de 30 km de orașul Ocnița și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1909 de oameni. Satul Vălcineț este menționat documentar în anul 1597.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.