22 september 2021, 16:45 Moldovan Diaspora views 3653
Maia Sandu s-a întîlnit cu diaspora moldovenească din New York
22 september 2021, 16:45 Moldovan Diaspora views 3653

Maia Sandu s-a întîlnit cu diaspora moldovenească din New York

Președintele Maia Sandu către diaspora din New York: „Cu participarea concetățenilor stabiliți în diferite țări, putem dezvolta Republica Moldova”.

Chișinău, 22 septembrie 2021 – Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit în seara zilei de marți cu un grup de cetățeni moldoveni, stabiliți de mai mulți ani la New York. Din cauza situației pandemice, discuția a avut loc în format restrîns.

„Interlocutorii mi-au împărtășit din experiența lor de viață și de activitate în SUA, am discutat și despre planurile lor de reconectare cu Republica Moldova. Am vorbit și despre oportunitățile economice și investiționale ce vor apărea în țară în urma schimbărilor inițiate de noua guvernare de la Chișinău”, a spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului le-a mulțumit concetățenilor noștri de la New York pentru implicarea activă în promovarea schimbărilor de la Chișinău. „Noi contăm pe ei și mai departe. Cu participarea moldovenilor stabiliți în diferite regiuni ale globului, putem dezvolta mai rapid și mai eficient țara noastră. Îmi doresc să transformăm Moldova, astfel încît toți moldovenii stabiliți peste hotare să-și dorească să revină acasă”, a menționat doamna Maia Sandu.

Source: noi.md

Keywords:

Maia Sandu , diaspora , New York

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1657
Populația:
3781 locuitori

Rubleniţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rubleniţa și Rubleniţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3781 de oameni. Satul Rubleniţa a fost menționat documentar în anul 1657.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.