03 june 2022, 11:00 Moldovan Diaspora views 4200
Cum pot ajunge cetățenii moldoveni acasă din Rusia?
03 june 2022, 11:00 Moldovan Diaspora views 4200

Cum pot ajunge cetățenii moldoveni acasă din Rusia?

În condițiile închiderii Aeroportului Internațional Chișinău, cetățenilor moldoveni aflați în Rusia li se recomandă identificarea unui itinerar alternativ de călătorie în Republica Moldova prin România, cu tranzit prin Istanbul, Dubai, Belgrad etc.

Despre acest lucru a anunțat Ambasada Republicii Moldova la Moscova, răspunzînd la întrebările site-ului Noi.md.

De asemenea Ambasada a menționat că recepționează numeroase adresări prin intermediul poștei electronice, precum și telefonic, de la conaționalii aflați în Federația Rusă, care solicită recomandări și sprijin pentru a pleca spre Republica Moldova.

Lor le sînt oferite informațiile necesare, precum și recomandările de rigoare, fiind propuse cetățenilor și cursele de autocar spre Republica Moldova, cu ocolirea Ucrainei.

Secția consulară a ambasadei are un program de lucru intens cu cetățenii de luni pînă vineri, între orele 8.00-17.00. În caz de necesitate, programul poate fi prelungit, iar în afara programului de lucru, cetățenii care se confruntă cu situații de urgență pot apela Ambasada la numărul +7 929 964 9079, disponibil 24/24.

Primirea în audiență, acordarea asistenței și protecției consulare, precum și prestarea serviciilor cetățenilor este prioritatea funcționarilor secției consulare. Numărul conaționalilor care beneficiază de servicii consulare este de aproximativ 80 de cetățeni pe zi. În contextul situației din Ucraina, numărul acestora a crescut cu aproximativ 20

Source: noi.md

Keywords:

Moldova , Rusia , război

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1897
Populația:
9325 mii locuitori
Logo

Ocniţa este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ocniţa. Amplasat  pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina, oraşul se află la o distanţă de 230 km de Chișinău. Ocniţa este cel mai nordic punct feroviar din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9325 locuitori. Apariţia Ocniţei este legată de construcţia, la sfîrşitul secolului XIX, a căii ferate Bălţi-Cernăuţi. Localitatea Ocniţa, care a stat la originile oraşului de azi, a apărut pe lîngă staţia Ocniţa în anul 1897.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.