18 march 2022, 17:20 Moldovan Diaspora views 4473
„Hora din Moldova”, jucată pe străzile din Dublin
18 march 2022, 17:20 Moldovan Diaspora views 4473

„Hora din Moldova”, jucată pe străzile din Dublin

Străzile din Dublin, Irlanda, au fost ieri neîncăpătoare. Ziua de 17 martie are o însemnătate particulară pentru irlandezi. Este una din cele mai importante zi din an, căci atunci îl sărbătoresc pe Sf. Patrick.

S-au adunat atît irlandezi, cît și oaspeți ai orașului. Au fost prezenți și un grup de moldoveni, care au dansat, în straie tradiționale, sub renumita piesă „Hora din Moldova”. Cei prezenți s-au arătat încîntați de prezența moldovenilor noștri, transmite Noi.mdcu referire la deschide.md.

Olesea Stamati, moldoveancă ce locuiește în Irlanda, spune că participă pentru al patrulea an la rînd, alături de alți, moldoveni, la parada organizată de Df. Patrick.

„Este al 4-lea an în care participăm la parada din centrul orașului Dublin și primul an în care am defilat în costume populare și am prezentat drapelul Republicii Moldova alături de cel al Irlandei. Un vis devenit realitate. Foarte mîndră de toți voi, cei care duminică de duminică ați venit la repetiții și v-ați dedicat din timpul liber acestui eveniment frumos.

Munca din spatele zîmbetelor este enormă, emailuri, telefoane, întîlniri, repetiții, dar satisfacția și emoțiile pe care le-am simțit astăzi acoperă totul. Vă mulțumesc că ați acceptat invitația și că împreună am promovat Moldova la așa un eveniment important pentru cultura irlandeză. Felicitări noua, am fost la nivel!”, scrie ea pe Facebook.

Ambasada R. Moldova în Irlanda i-a felicitat pe membrii comunității moldovenești din Irlanda pentru prestație.

„Bravo membrilor comunității din Irlanda pentru superba prestație la parada dedicată Sf. Patrick, Ziua Națională a Irlandei din Dublin”, se arată în mesajul ambasadei, publicat pe Facebook.

Source: noi.md

Keywords:

diaspora , Irlanda , Hora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
803 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prepeliţa, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Sîngerei și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 803 oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1890.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.