Go to section: Children
19 july 2018, 15:00 Children views 9893
În R. Moldova vor fi create Centre de zi pentru îngrijirea copiilor
19 july 2018, 15:00 Children views 9893

În R. Moldova vor fi create Centre de zi pentru îngrijirea copiilor

Un nou serviciu social destinat copiilor cu vîrsta de la 4 luni la 3 ani, va fi instituit de către autoritățile publice locale. Acesta presupune crearea în comunități a centrelor de zi, care vor putea găzdui pînă la 12 copii.

Potrivit Regulamentului-cadru privind organizarea şi funcţionarea Serviciului „Centrul de zi pentru îngrijirea copiilor cu vîrsta de 4 luni-3 ani", aprobat de Cabinetul de Miniștri, Centrul va acorda asistenţă copiilor în conformitate cu particularităţile individuale de dezvoltare, va consolida competenţele parentale şi va susţine familiile în soluționarea problemelor identificate.

Copiii vor fi admiși în Centru în baza cererii părintelui sau a persoanei în grija căruia se află. În cadrul serviciului, copiii vor beneficia de servicii de alimentație, formarea deprinderilor de viață, dezvoltarea abilităților de comportament.

Începînd cu anul 2011, acest serviciu a fost dezvoltat și pilotat în municipiile Chișinău, Bălți și orașul Glodeni, unde au fost create șase astfel de Centre. Acestea sînt destinate mamelor solitare și familiilor în situație de criză.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pe durata funcționării Centrelor, rata de prevenire a cazurilor de risc de separare a copilului de familie a fost de 90%.

Source: moldpres.md

Keywords:

copii , centru , îngrijire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
2037 locuitori

Scăieni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Scăieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Dondușeni și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2037 de oameni. Satul Scăieni a fost menționat documentar în anul 1639.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.