Go to section: Children
15 february 2019, 09:40 Children views 14548
A fost lansat un serviciu destinat copiilor aflați în situație de risc
15 february 2019, 09:40 Children views 14548

A fost lansat un serviciu destinat copiilor aflați în situație de risc

Un centru menit să ofere asistență informațională și psiho-pedagogică copiilor aflați în situație de risc este lansat în municipiul Chișinău. Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului menționează că de asistență vor beneficia copiii supuși violenței, cei neglijați de părinți, copiii care vagabondează, cerșesc și cei care fug de acasă sau trăiesc în stradă.

Scopul urmărit este asigurarea protecției sociale în vederea excluderii abuzurilor față de copii. Serviciul presupune desfășurarea unor activități de informare, direct în stradă, dar și măsuri socio-educative pentru a determina copiii aflați în situații de risc să meargă în centrele comunitare pentru copii.

Solicitată de IPN, șefa interimară a Direcției, Lucia Caciuc, a spus că centrul este un serviciu de zi, cu o capacitate de 15 locuri. Beneficiarii vor avea parte de asistență socială, psihologică, pedagogică. De asemenea, vor putea face duș și își vor putea spăla hainele.

Lansarea serviciului este anunțată pentru vineri, 15 februarie.

Source: ipn.md

Keywords:

copii , riscuri , servicii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
12 327 locuitori

Congaz este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Congaz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Comrat și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia constituia 12 327 de oameni. Satul Congaz a fost menționat documentar în anul 1811.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.