Go to section: Children
28 march 2019, 10:47 Children views 11365
Cînd va fi posibilă înregistrarea online a copiilor în clasa întîi
28 march 2019, 10:47 Children views 11365

Cînd va fi posibilă înregistrarea online a copiilor în clasa întîi

Părinții își vor putea înregistrara online picii în clasa întîi pe site-ul escoala.chisinau.md, începînd cu 1 aprilie. „Platforma la care s-a lucrat aproape 6 luni mi-a fost azi prezentată și este gata de lansare", a spus Ruslan Codreanu.

Sistemul de înscriere va include 124 de instituții de învățămînt primar și secundar publice din municipiul Chișinău. Autoritățile speră că în așa mod vor asigura transparență în procesul de înscriere, vor minimaliza riscurile de corupție, precum și vor optimiza procesul de stocare și de prelucrare a rezultatelor înscrierii. Prin elaborarea acestei platforme, Ruslan Codreanu speră că nu se vor mai cere 200 de euro pentru înscrierea copilului în clasa I-a.

Mai mult, edilul a ținut să precizeze că „înregistrarea copiilor la școală este gratuită. Orice plată cerută e ilegală. Pentru orice nedreptate și/sau discriminare primită în adresa copilului dvs., rog să îmi scrieți direct. Vă stau oricînd la dispoziție", a scris primarul interimar pe pagina lui de Facebook.

Direcția generale educație, tineret la solicitarea primarului interimar, Ruslan Codreanu, a creat un sistem de înregistrare on-line a copiilor în clasa I, după modelul „e-gradinita".

Source: diez.md

Keywords:

scoala , copii , online

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1897
Populația:
9801 locuitori

Donduşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Donduşeni. Amplasat în vecinătatea căii ferate Bălţi-Ocniţa, oraşul Donduşeni este situat la 211 km nord de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9801 de locuitori. Apariţia oraşului Donduşeni este legată de construcţia căii ferate Bălţi-Ocniţa, finalizată în anul 1893. Odată cu începutul circulaţiei trenurilor pe calea ferată nou construită,  este înfiinţată staţia de cale ferată Donduşeni, pe lîngă care crescu o localitate, înregistrată în 1897 ca unitate administrativă.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.