Go to section: Children
05 august 2020, 18:00 Children views 2930
Cînd ar putea fi redeschise grădinițele
05 august 2020, 18:00 Children views 2930

Cînd ar putea fi redeschise grădinițele

Comisia Situații Excepționale va lua o hotărîre în ceea ce privește reluarea activității grădinițelor după data de 15 mai, cînd se încheie starea de urgență, a declarat astăzi Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde", notează Noi.md.

Șeful statului a subliniat că decizia va fi luată după evalurea situației epidemiologice în fiecare raion, regiune, localitate. În cel mai bun caz, o parte din instituțiile de eduație timpurie ar putea fi redeschise din 1 iunie.

„O să vedem situația în fiecare localitate, vom lua decizii pe raioane, regiuni, în funcție de gradul de infectare. Dacă nu sînt multe cazuri, în cel mai bun scenariu, unele grădinițe ar putea redeschise de la 1 iunie. Dar doar după ce vom avea acceptul specialiștilor epidemiologi", a spus Dodon.

Șeful statului a fost întrebat de un internaut și ce se va întîmpla cu vacanțele rezervate peste hotare de unii moldoveni, în condițiile în care operatorii de turism nu le-au întors sumele achitate.

„Cei care au achitat în avans, companiile de la noi au luat banii și i-au transferat la partenerilor din Grecia, Turcia, etc. Și acum toți clienții vin la companii să ceară bani, dar în țările respective au luat decizia că sumele se îngheață pe un an și jumătate. Prin urmare, cetățenii au dreptul să-și reprogrameze odihna pentru anul viitor. Agențiile de turism de la noi ne-au cerut același lucru, să le oferim posibilitate să reprogrameze sejururile. Banii nu se vor pierde", a spus Dodon.

Source: noi.md

Keywords:

grădiniţa , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1742
Populația:
1611 locuitori

Hănăseni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1611 oameni. Satul Hănăseni a fost menționat documentar în anul 1742.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.