Go to section: Children
18 january 2021, 10:30 Children views 4542
Desenele animate-s un lucru serios
18 january 2021, 10:30 Children views 4542

Desenele animate-s un lucru serios

Nadejda Mazurova, doctor în psihologie, despre influența desenelor animate asupra psihicului copiilor

De ce astăzi copiii tot mai des au nevoie de asistență psihologică, uneori chiar – psihiatrică? Care este cauza, că depresiile, anxietatea și nevrozele îi însoțesc nu doar pe adolescenți, ci și pe preșcolari? Savanții cred că una dintre cauze o constituie… desenele animate. Despre seriozitatea desenelor animate a relatat pentru revista «Огонeк» psihologa Nadejda Mazurova.

Savanții au început să studieze profund desenele animate. Recent revista internațională Pain a publicat noul studiu al universităților Bata (Marea Britanie) și Kalgary (Canada). El este consacrat durerii pe care o suportă personajele filmelor cu desene animate și ale programelor pentru preșcolari. Rezultatul: într-o oră de vizionare micuțul vede nouă episoade de durere. Băiețeii reacționează la traumele televizate mai dureros ca fetițele – savanții au analizat și expresiile feței copiilor. În mare parte, majoritatea leziunilor de pe ecran nu-s tipice (s-a împiedicat, a căzut), iar ceilalți eroi ai filmelor cu desene animate nu manifestă compasiune față de victime.

Cum influențează desenele animate psihicul copiilor? Despre aceasta «Огонек» a discutat cu Nadejda Mazurova, doctor în psihologie, conferențiar la catedra psihologia familiei și a copilului de la Institutul de psihologie în numele lui L.S.Vîgotschii PGGU.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

 

Source: noi.md

Keywords:

desene animate , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2917 locuitori

Manta este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Manta și Paşcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2917 oameni. Satul Manta a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.