Go to section: Moldovan Diaspora
14 september 2012, 10:23 Moldovan Diaspora views 10546
14 september 2012, 10:23 Moldovan Diaspora views 10546

Moldovenii care muncesc în Belgia vor beneficia de protecţie socială


Foto: mpsfc.gov.md 

Cetăţenii moldoveni care muncesc legal în Belgia vor beneficia de prestaţii sociale. În acest sens, la Bruxelles, a fost semnat Acordul în domeniul securităţii sociale între Republica Moldova şi Regatul Belgiei, informează trm.md.

Potrivit Acordului, cetăţenii moldoveni care au domiciliu permanent sau desfăşoară o activitate temporară pe teritoriul Belgiei şi, respectiv, cetăţenii belgieni, aflaţi pe teritoriul Republicii Moldova, vor beneficia de prestaţii de asigurări sociale. Printre aceste prestaţii se numără: pensii pentru limită de vîrstă, pensii de invaliditate cauzate de boli, pensii şi indemnizaţii de invaliditate cauzate de accidente de muncă sau boli profesionale, pensii de urmaş etc.

Pînă în prezent, Republica Moldova a încheiat acorduri similare cu alte opt state: Austria, Bulgaria, Cehia, Estonia, Italia, Marele Ducat de Luxemburg, Portugalia şi România. 

Keywords:

moldovenii , Europa , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
3439 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3439 de oameni. Satul Glinjeni a fost menționat documentar în anul 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.