Go to section: Moldovan Diaspora
25 september 2020, 12:30 Moldovan Diaspora views 5870
Diaspora și localnicii, îndemnați să facă donații online
25 september 2020, 12:30 Moldovan Diaspora views 5870

Diaspora și localnicii, îndemnați să facă donații online

Pînă la finele anului curent, 21 de comunități vor avea străzi iluminate, tractoare multifuncționale, piețe, parcuri, drumuri și trotuare amenajate. Toate acestea grație suportului oferit de proiectul PNUD-Elveția „Migrație și dezvoltare locală", contribuției din bugetele locale, dar și donațiilor băștinașilor și localnicilor în cadrul campaniilor online și offline de colectare de fonduri.

Campaniile de crowdfunding sînt în plină desfășurare, fiind alese atît platforme locale, cît și internaționale, inclusiv instrumentele oferite de rețelele de socializare. Întreaga listă a proiectelor pentru care puteți dona, o găsiți pe sprijina.md.

„Prin aceste campanii, ne propunem să apropiem și mai mult băștinașii de comunitățile lor. Doar așa putem asigura sinergia dintre diasporă și locuitorii rămași acasă. Avem sute de exemple de campanii de colectare online de fonduri realizate de comunitățile partenere. Acestea au fost preluate de localități din întreaga țară, ceea ce ne face să credem că sîntem o 'academie a crowdfunding-ului' la nivel local", spune Zinaida Adam, managera proiectului PNUD-Elveția „Migrație și dezvoltare locală".

Deja pentru al patrulea an consecutiv, asociațiile de băștinași sînt susținute de PNUD Moldova în realizarea campaniilor online de colectare de fonduri. Recent, această bună practică a fost preluată la nivel național de Biroul Relații cu Diaspora.

Din august 2020, 72 comunități din țară, beneficiare ale programelor PNUD și Biroului Relații cu Diaspora, au dat startul campaniilor de colectare de fonduri, pentru a asigura contribuția solicitată de finanțatori.

Source: noi.md

Keywords:

diaspora , donatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1246 locuitori

Malinovscoe este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Malinovscoe și Lupăria. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Rîșcani și la 186 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1246 de oameni. Satul Malinovscoe a fost menționat documentar în anul 1437 cu denumirea Balanu.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.